Worden wie je bent (cursus)

Deze cursus heette tot voor kort: Mindfulness In Actie.

Uitgebreide toelichting over de inhoud van de cursus vind je via deze link.

 

Inhoud en doel van de cursus

Het doel van deze cursus is persoonlijke groei richting psychologische flexibiliteit en innerlijke vrijheid.

Hiertoe staat gerichtheid op waarden, mindfulness en mentaliseren centraal in de cursus. Dit zijn principes die cruciaal zijn voor je vermogen om vrij en flexibel te functioneren.

Verbetering van je functioneren en verwerking van vroegere ervaringen staat of valt met gerichtheid op deze principes. Als je in enig opzicht vastloopt of onvrij wordt, helpt gerichtheid op waarden, mindfulness en mentaliseren. Dit geldt voor de kleinste psychologische ongemakken niet anders dan voor grote problemen in iemands functioneren. Ook wanneer je moet zien om te gaan met lastige of zelfs heel moeilijke omstandigheden, dan is gerichtheid op waarden, mindfulness en mentaliseren essentieel.

Je kan het op allerlei manieren merken wanneer je vermogen groeit om mindful te blijven, te kiezen voor waarden en te blijven mentaliseren. De kwaliteit van je omgang met jezelf en anderen verbetert. Je blijft dichter bij je gevoel. Je realiseert je meer wat je wil en ontwikkelt meer innerlijke rust. Je functioneert onbevangener en toleranter t.o.v. jezelf en anderen. Je concentratie, zelfdiscipline en emotioneel evenwicht verbeteren. Al met al, je wordt wie je bent.

De cursus is in overeenstemming met de hedendaagse wetenschappelijke literatuur en met wijsheid van alle tijden.

Doel van de cursus is dat elke deelnemer stappen weet te zetten in zijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het is ook een doel om het een inspirerende cursus te laten zijn voor elke deelnemer. Ook voor wie al ervaring heeft op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

 

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke of professionele ontwikkeling.

Deze cursus is ook interessant t.b.v. de ontwikkeling van een team professionals. Niet alleen wordt de individuele ontwikkeling van de deelnemers gestimuleerd. Ook de communicatie en omgang binnen het team wordt bevorderd. Een cursus of training van bijvoorbeeld verschillende dagdelen is mogelijk, maar ook een korte workshop.

 

 

Vormgeving van de cursus

In zes sessies van elk anderhalf uur wordt de inhoud van de cursus intensief doorgesproken en geoefend. Voor alle onderwerpen uit de cursus worden praktische oefeningen en handvatten aangedragen.

Ervaringen uit het dagelijks leven van de deelnemers vormen de stof waarmee wordt gewerkt. Dit brengt met zich mee dat er, weliswaar binnen grenzen, maar toch op persoonlijke wijze met elkaar wordt gesproken.

 

 

Datum en tijd

De cursus beslaat 6 vrijdagochtenden van 09.00-10.30u. De cursus gaat van start bij 9 aanmeldingen. Informatie hierover kan je opvragen met het formulier onderaan deze pagina.

Wie het te lang duurt voordat een volgende cursus van start gaat, kan ook een individueel coachingstraject beginnen bij Stefan Kapitany. Hierbij staan dezelfde principes centraal als in de cursus Worden Wie Je Bent.

 

 

Groepsgrootte

Het aantal deelnemers is 9 personen.

 

 

Literatuur

Tekst en uitleg wordt bij de cursus uitgereikt. Deze kan je ook downloaden via deze link. Daarnaast wordt het aanbevolen om het boek ‘uit je hoofd in het leven’ (door Steven Hayes) aan te schaffen. Aanschaf van dit boek is niet noodzakelijk voor deelname.

 

 

Adres

De cursus wordt gegeven in het praktijkgebouw van Psychiaters & Co.

Kampweg 10a te Doorn (gem. Utrechtse Heuvelrug, Utrecht).

 

 

Kosten

De cursus kost 200 euro. Dit is inclusief een map met oefeningen en toelichting, koffie en thee. Doorgaans wordt de prijs-kwaliteitverhouding als zeer gunstig ervaren.

De inschrijving is definitief zodra dit bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL07 INGB 0676581684 t.n.v. dhr. S.P.M. Kapitany.

De ervaring leert inmiddels dat de meeste zorgverzekeraars (een deel van) de kosten vergoeden.

Bij een incompany-cursus is de prijs afhankelijk van de duur, de locatie en het aantal deelnemers.

 

 

 

 

Docent

Stefan Kapitany

De cursus wordt gegeven door Stefan Kapitany. Hij is werkzaam als coach en psychiater bij Psychiaters & Co.

 

 

Contact

Met het aanmeldingsformulier hieronder kan je vrijblijvend contact opnemen of je aanmelden.

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je telefoonnummer

Hoe kwam je uit bij deze cursus?

Wat motiveert je voor deze cursus?

Ruimte voor een opmerking of vraag