training Mindfulness In Actie

NB Een overzicht van alle informatie over de training vind je onderaan deze overzichtspagina.

 

Algemeen

Het doel van deze training is persoonlijke groei. Bijvoorbeeld op je werk of in de liefde. Je innerlijke vrijheid en flexibiliteit in het dagelijks leven nemen toe. Je realiseert je meer wat je wil en ontwikkelt meer innerlijke rust. In de omgang met anderen blijf je dichter bij je gevoel. Je functioneert onbevangener en toleranter. Je concentratie en initiatief nemen toe. Het spreekt vanzelf dat dit een gunstige uitwerking heeft op eventuele psychologische klachten of problemen.

Doelstelling is ook het een plezierige en inspirerende training te laten zijn voor elke deelnemer. Ook voor wie al ervaring heeft op dit gebied. Tot nu toe is dat steeds zonder meer gelukt.

 

In de training worden mindfulness, doelgerichte commitment aan waarden en mentaliseren intensief doorgesproken en geoefend. Dit zijn principes die je gezondheid bevorderen. De training is in overeenstemming met de meest recente wetenschappelijke psychologische literatuur.

 

 

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei. Bijvoorbeeld omdat je met behulp van mindfulness meer innerlijke rust wil vinden. Of omdat je in situaties meer wilt functioneren zoals je wilt. Of  omdat je eens een tijdlang wilt werken aan een eigenschap van jezelf. Of omdat je meer wil ervaren wat je echt wilt en daar doelgerichter in wilt worden. Of om een andere reden.

De training kan ook worden gegeven in de vorm van een incompany-training. De training is zeer geschikt voor teambuilding. Het trainen met elkaar op acceptatie, commitment aan waarden en mentaliseren leidt op natuurlijke wijze tot een positieve band.

 

 

Datum en tijd

De training beslaat 6 vrijdagochtenden van 09.00-10.30u. De training gaat van start zodra voldoende mensen zich definitief hebben ingeschreven. Zie ook de melding op de rechterkant van deze pagina voor meer informatie hierover.

Wie het te lang duurt voordat een volgende training van start gaat, zou kunnen overwegen een individueel coachingstraject te beginnen bij Stefan Kapitany. Hierbij staan dezelfde principes centraal als in de training Mindfulness In Actie. Meer informatie over indivuele coaching bij Stefan Kapitany vind je elders op deze website.

Wanneer de training wordt gegeven als incompany-training, wordt deze uiteraard in overleg vorm gegeven. Een training van bijvoorbeeld verschillende dagdelen is mogelijk, maar ook een korte workshop.

 

 

Groepsgrootte

De grootte van de groep in de training Mindfulness In Actie is in principe 6 tot 8 personen. Bij deze grootte van de groep is persoonlijke aandacht mogelijk voor elke deelnemer.

Bij een incompany-training is de grootte van de groep in overleg.

 

 

Literatuur

Een klapper met tekst en uitleg wordt bij de training uitgereikt.

Daarnaast wordt het aanbevolen om het boek ‘uit je hoofd in het leven’ (door Steven Hayes) aan te schaffen. Aanschaf van dit boek is niet noodzakelijk voor deelname.

 

 

Adres

De training wordt gegeven in het praktijkgebouw van Psychiaters & Co.

Kampweg 10a te Doorn (gem. Utrechtse Heuvelrug, Utrecht).

 

 

Kosten

De training kost 200 euro. Dit is inclusief een map met oefeningen en toelichting, koffie en thee. Doorgaans wordt de prijs-kwaliteitverhouding als zeer gunstig ervaren.

De inschrijving is definitief zodra dit bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL07 INGB 0676581684 t.n.v. dhr. S.P.M. Kapitany. Dit bedrag kan worden overgemaakt zodra duidelijk is dat er voldoende deelnemers zijn om de training te kunnen laten starten.

De training valt buiten het kader van Basis- of Specialistische GGZ. De ervaring leert niettemin dat sommige zorgverzekeraars (een deel van) de training vergoeden. Bijvoorbeeld omdat de training wordt gegeven door een psychiater.

 

 

Trainer

De training wordt gegeven door Stefan Kapitany. Hij is werkzaam als coach en psychiater bij Psychiaters & Co.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.