cursus Mindfulness In Actie

NB Een overzicht van alle informatie over de cursus vind je onderaan deze overzichtspagina.

 

Algemeen

Het doel van deze cursus is persoonlijke groei. Bijvoorbeeld op je werk of in de liefde. Je innerlijke vrijheid en flexibiliteit in het dagelijks leven nemen toe. De kwaliteit van je omgang met jezelf en anderen verbetert. Je realiseert je meer wat je wil en ontwikkelt meer innerlijke rust. In de omgang met anderen blijf je dichter bij je gevoel. Je functioneert onbevangener en toleranter. Je concentratie en initiatief nemen toe. Het spreekt vanzelf dat dit een preventieve uitwerking heeft op eventuele psychologische klachten of problemen.

Doelstelling is ook het een plezierige en inspirerende cursus te laten zijn voor elke deelnemer. Ook voor wie al ervaring heeft op dit gebied. Tot nu toe is dat steeds zonder meer gelukt.

In de cursus worden mindfulness, doelgerichte commitment aan waarden en mentaliseren intensief doorgesproken en geoefend. Dit zijn principes die cruciaal zijn voor je gezondheid. De cursus is in overeenstemming met de hedendaagse wetenschappelijke literatuur en met wijsheid van alle tijden.

 

 

Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei. Bijvoorbeeld omdat je meer innerlijke rust wil vinden. Of omdat je in situaties meer wilt functioneren zoals je wilt. Of om een andere reden.

De cursus kan ook incompany worden gegeven. De cursus is zeer geschikt voor teambuilding. Het trainen met elkaar op acceptatie, commitment aan waarden en mentaliseren leidt op natuurlijke wijze tot een positieve band.

 

 

Datum en tijd

De cursus beslaat 6 vrijdagochtenden van 09.00-10.30u. De cursus gaat van start zodra voldoende mensen zich definitief hebben ingeschreven. Zie ook de melding op de rechterkant van deze pagina voor meer informatie hierover.

Wie het te lang duurt voordat een volgende cursus van start gaat, kan ook een individueel coachingstraject beginnen bij Stefan Kapitany. Hierbij staan dezelfde principes centraal als in de cursus Mindfulness In Actie. Meer informatie over individuele coaching bij Stefan Kapitany vind je elders op deze website.

Wanneer de cursus incompany wordt gegeven, wordt deze uiteraard in overleg vorm gegeven. Een cursus of training van bijvoorbeeld verschillende dagdelen is mogelijk, maar ook een korte workshop.

 

 

Groepsgrootte

De grootte van de groep in de cursus Mindfulness In Actie is in principe 8-10 personen.

Bij een incompany-aanbod is de grootte van de groep in overleg.

 

 

Literatuur

Een klapper met tekst en uitleg wordt bij de cursus uitgereikt.

Daarnaast wordt het aanbevolen om het boek ‘uit je hoofd in het leven’ (door Steven Hayes) aan te schaffen. Aanschaf van dit boek is niet noodzakelijk voor deelname.

 

 

Adres

De cursus wordt gegeven in het praktijkgebouw van Psychiaters & Co.

Kampweg 10a te Doorn (gem. Utrechtse Heuvelrug, Utrecht).

 

 

Kosten

De cursus kost 200 euro. Dit is inclusief een map met oefeningen en toelichting, koffie en thee. Doorgaans wordt de prijs-kwaliteitverhouding als zeer gunstig ervaren.

De inschrijving is definitief zodra dit bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL07 INGB 0676581684 t.n.v. dhr. S.P.M. Kapitany.

De cursus valt buiten het kader van Basis- of Specialistische GGZ. De ervaring leert niettemin dat sommige zorgverzekeraars (een deel van) de cursus vergoeden.

 

Docent

De cursus wordt gegeven door Stefan Kapitany. Hij is werkzaam als coach en psychiater bij Psychiaters & Co.

 

 

Nadere informatie

Uitgebreide informatie over de inhoud van deze cursus, veelgestelde vragen en een aanmeldingsformulier vind je elders op deze website.