Mindfulness In Actie

Het doel van deze training is persoonlijke groei, bijvoorbeeld op je werk of in de liefde. Je innerlijke vrijheid en flexibiliteit nemen in dit groeiproces toe. Dit heeft ook een gunstige uitwerking op psychologische klachten of problemen.

Alle belangrijke aspecten van mindfulness en mentaliseren worden intensief besproken en geoefend. Ook komt doelgerichte commitment aan waarden uitgebreid aan de orde.

De training is gebaseerd op principes en werkwijzen uit Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) en Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT). Meer hierover vind je via deze link elders op deze website.

In de training wordt onder meer gewerkt aan het volgende. (Een uitgebreider overzicht vind je hier.)

  • Rustig kijken naar jezelf van een afstand.
  • Rustig en met gevoel met jezelf omgaan.
  • Doelgericht handelen naar wat je belangrijk vindt.
  • Afleiding laten voor wat het is, je aandacht erbij houden.
  • Datgene weerstaan waaraan je beter niet kan toegeven, doen wat je te doen staat.
  • Emoties binnenhouden die eruit willen, emoties toelaten die zich naar binnen willen terugtrekken.
  • Overmatige kritiek inperken, begrip opbrengen voor jezelf of een ander en oog houden voor wat positief is.
  • Bewust blijven van wat je niet weet, onbevangen jezelf of een ander tegemoet treden.
  • Niet opgeven, maar al deze dingen blijven volhouden of hervatten.

 

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die wil werken aan persoonlijke groei in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld omdat je meer jezelf wilt worden en meer gericht op wat je in situaties belangrijk vindt. Of omdat je met behulp van mindfulness wilt werken aan klachten of problemen. Of omdat je wil groeien in je vermogen om overweg te kunnen met bepaalde situaties. Of  om een andere reden.

De training kan ook worden gegeven in de vorm van een incompanytraining. De training is zeer geschikt voor teambuilding. Het trainen met elkaar op acceptatie, commitment aan waarden en mentaliseren leidt op natuurlijke wijze tot een positieve band.

 

Datum en tijd

De traning beslaat 6 vrijdagochtenden van 09.00-10.30u. De training gaat van start zodra voldoende mensen zich definitief hebben ingeschreven. Zie ook de melding op de rechterkant van deze pagina voor meer informatie hierover.

Wie het te lang duurt voordat een training van start gaat, zou kunnen overwegen een individueel coachingstraject te beginnen bij Stefan Kapitany. Zo’n individueel traject wordt vorm gegeven naar gelang de vraag van de client.  Hierbij staan dezelfde principes centraal als in de training Mindfulness In Actie. Meer informatie over indivuele coaching bij Stefan Kapitany vind je op deze website.

Wanneer de training wordt gegeven als incompanytraining wordt in overleg bepaald hoe lang de training zal duren. Dit kan varieren van een korte workshop tot een training van één of meerdere dagdelen.

 

Groepsgrootte

De grootte van de groep is in principe 8 personen.

 

Werkboek

Bij de training wordt gewerkt met het boek ‘uit je hoofd in het leven’ door Steven Hayes. Dit boek is te koop in de boekhandel en via internet (bijvoorbeeld bij bol.com). Aanschaf van dit boek wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk voor deelname.

Ook een artikel dat ik schreef over mentaliseren wordt besproken.

 

Adres

Kampweg 10a te Doorn (gem. Utrechtse Heuvelrug, Utrecht).

De training wordt gegeven in het praktijkgebouw van Psychiaters & Co. Foto’s van de ruimte vind je hier.

 

Kosten en inschrijving

De training kost 180 euro. Dit is inclusief een map met oefeningen en toelichting, koffie en thee. Doorgaans wordt de prijs-kwaliteitverhouding als zeer gunstig ervaren.

De inschrijving is definitief zodra dit bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL07 INGB 0676581684 t.n.v. dhr. S.P.M. Kapitany. Dit bedrag kan worden overgemaakt zodra duidelijk is dat er voldoende deelnemers zijn om de training te kunnen laten starten.

De training valt buiten het kader van Basis- of Specialistische GGZ. De ervaring leert niettemin dat sommige zorgverzekeraars (een deel van) de training vergoeden. Bijvoorbeeld omdat de training wordt gegeven door een psychiater.

 

Trainer

De training wordt gegeven door Stefan Kapitany. Hij is werkzaam als coach en psychiater bij Psychiaters & Co. Deze training heeft hij al vaker met veel plezier gegeven.

 

Veelgestelde vragen: 

vraag: Is deze training bij Psychiaters & Co een soort therapie?

antwoord: ‘Mindfulness in Actie’ is een training, geen therapie. Wat iemand met deelname wil bereiken staat geheel vrij, mits tenminste enigermate wordt meegedaan. Er wordt tijdens de training binnen grenzen op persoonlijke wijze met elkaar gesproken en geoefend. Er wordt veel gelachen en er rolt soms een traan.

 

vraag: Is deze training vooral bedoeld een bepaalde doelgroep?

antwoord: Deze training is bedoeld voor iedereen die persoonlijke groei zoekt.

 

vraag: Is deze training in mindfulness overbodig als je therapie of coaching wil gaan volgen?

antwoord: De training kan juist een goede voorbereiding vormen op therapie of coaching. Misschien vind je therapie of coaching niet meer nodig na deze training.

 

vraag: Ik heb al ervaring met mindfulness. Heeft het dan nog zin om deze training te volgen?

antwoord: Deze training is gericht op de principes van mindfulness, maar ook op nog enkele verwante principes. Zoals gerichtheid op waarden en op mentaliseren. Daarmee gaat deze training wezenlijk dieper dan bij uitsluitend gerichtheid op mindfulness. De ervaring leert dat ook mensen met ervaring in mindfulness deelname als heel zinvol ervaren.

 

Contact

Je kan je voor de training aanmelden of vrijblijvend informatie inwinnen via onderstaand contactformulier.

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je telefoonnummer

Hoe kwam je uit bij deze training?

Wil je iets schrijven over waarom je aan deze training wil deelnemen?

Ruimte voor een opmerking of vraag

Reacties zijn gesloten.