coaching

 

 

Stefan Kapitany

 

 

Een coachingstraject kan zinvol zijn als dingen minder goed gaan dan je wenst. Bijvoorbeeld als je last krijgt van de omgang met jezelf, of met bepaalde mensen op je werk of privé. Coaching kan goed werken als je klachten merkt van burn-out, lichte angst- of stemmingsklachten,  enzovoort.

Coaching kan ook een belangrijk instrument zijn als het goed gaat met je, maar je meent dat het nog veel beter zou kunnen!

De coaching die ik bied is gericht op persoonlijke groei richting innerlijke vrijheid, oftewel psychologische flexibiliteit.

Coaching helpt je rustig naar jezelf te kijken, je te verhouden tot de dingen en tot keuzes te komen voor wat je belangrijk vindt. Het lukt beter om aan jezelf en je leven vorm te geven op een manier die past bij jou. Het verleden kan op zijn plek gaan vallen en zijn verstorende doorwerking in het heden lost op. Je vermogen neemt toe om geconcentreerd en pro-actief op anderen en jezelf in te gaan, onbevangen, positief en met aandacht voor je gevoel. Je functioneren wordt harmonischer. Je wordt wie je bent.

Verbetering komt doorgaans snel tot stand.

Coaching die je bij mij kunt volgen houdt het midden tussen coachingsvormen als personal coaching, transformationele coaching, life coaching, systemische coaching, enzovoort.

Het kan goed werken om een coachingstraject deels of geheel samen met je partner te volgen. De persoonlijke ontwikkeling van ieder voor zich en toch ook gezamenlijk kan dan centraal staan.

Een coachingstraject kan bestaan uit een eenmalig gesprek, uit gesprekken naar gelang de behoefte, of uit een van te voren overeengekomen aantal sessies.

Naast individuele coachingsgesprekken behoren ook tot de mogelijkheden: coaching in een groep, workshop, cursus.

Ik put enerzijds uit jarenlange werkervaring als coach en psychiater en anderzijds uit opleiding binnen psychotherapeutische scholen zoals de volgende: Psychodynamische psychotherapie (o.m. Mentalisation Based Therapy, Transference Focused Therapy), cognitieve gedragstherapie (o.m. Acceptatie en Commitment Therapie, Dialectische Gedragstherapie, oplossingsgerichte psychotherapie), systeemtherapie, psychodynamische groepspsychotherapie, existentiele psychotherapie, EMDR. Ook ben ik opgeleid als medisch manager en heb ik ervaring opgedaan als leidinggevende binnen verschillende teams en afdelingen. Verder ben ik goed bekend met literatuur van buiten de wetenschappelijke wereld op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Afspraken zijn mogelijk op de praktijk, via skype of telefonisch, of op locatie.

Ik werk op de volgende tijden:

  • maandag: 09.00u – 14.00u
  • dinsdag: 09.00u – 17.00u
  • woensdag: 13.00u – 16.00u
  • donderdag: 09.00u – 17.00u
  • vrijdag: 09.00u – 11.15u