links

Psychiaters en psychologen in Nederland

  • Via deze link kan je op de site van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVVP) zoeken naar (vrijgevestigde) psychiaters in Nederland.
  • De ledenlijst met telefoonnummers van de Vereniging van vrijgevestigde Utrechtse Psychiaters (VUP).
  • De website Kiezen in de GGZ maakt inzichtelijk welke hulpverlener op welke termijn beschikbaar is.

 

Relevante organsaties

 

Algemene informatie over psychiatrie

 

Informatie over medicatie

 

Autorijden

  • De wetgeving over autorijden bij gebruik van medicatie.
  • Op de website van het CBR vind je via deze link het volgende vermeld: U heeft een geldig rijbewijs en u twijfelt of u nog in staat bent om veilig te rijden, bijvoorbeeld omdat uw medische situatie is veranderd. In dat geval is het belangrijk om te laten beoordelen of u inderdaad nog gezond genoeg bent om veilig te kunnen rijden en aan het verkeer deel te nemen. Via deze link vind je welke medische situaties bedoeld zijn. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie vind je het volgende over rijgeschiktheid. 

 

 

Lichttherapie

  • De consumentenbond publiceerde in 2012 een vergelijkend onderzoek naar enkele lichttherapielampen. De Litebook Elite werd hierbij positief beoordeeld. Op de website goodlite.nl van de distributeur vind je veel informatie over onder meer indicaties van lichttherapie.
  • Behalve lichttherapielampen kunnen ook dageraadsimulatoren (‘lichtwekkers’) positief werken. Het effect op de stemming is minder sterk dan lichttherapie. Toch wordt veelal de dageraadsimulator positief beoordeeld.

 

Informatie over de organisatie en financiering van GGZ

 

Overige

Onze website is beter vindbaar in zoekmachines doordat we verbindingen zijn aangegaan met enkele websites van zorgaanbieders en ook van andere ondernemingen.