persoonlijke ontwikkeling

 door Stefan Kapitany

 

Persoonlijke ontwikkeling richting psychologische flexibiliteit en innerlijke vrijheid staat in mijn praktijk in elk traject centraal. Dat geldt net zo voor coaching als voor behandeling binnen de GGZ. Enkele aspecten van persoonlijke ontwikkeling, oftewel van worden wie je bent, vind je hieronder door mij beschreven.

 

Wat zegt je geweten? – “Je moet die worden, die je bent”.
Friedrich Nietzsche, in ‘De vrolijke wetenschap’

 

Ben ik nou zo oliedom dat ik mezelf niet ken?
Ik hoop dat ik de tijd heb om te worden wie ik ben.
Toon Hermans, in ’24 rozen’

 

Wij zijn ervan overtuigd dat in ieder van ons iets leeft dat edel is en waard om tot ontwikkeling te komen, als wij maar diep genoeg in onszelf – tot in de kern van ons wezen – kunnen doordringen.
Rudolf Steiner, in ‘De filosofie der vrijheid’