verwijzers

 

Aanmelden
Alleen cliënten kunnen zich bij mij aanmelden. Ik neem geen aanmeldingen aan namens de cliënt door bijvoorbeeld een familielid of een hulpverlener.

De ervaring leert dat de aanmelding het best verloopt wanneer je cliënt deze website doorneemt voordat hij besluit contact op te nemen. Ik raad je daarom aan om het adres van deze website mee te geven en niet slechts een telefoonnummer. Er ontstaan dan minder onnodige verrassingen over de wachtlijst en over de kosten en vergoeding.

 

Verwijsbrief

  • Een concept verwijsbrief (word-document) vind je deze link.
  • De cliënt kan deze zelf bij mij indienen.
  • Onafhankelijk ervan of je een verwijsbrief hebt verzonden, kan alleen de cliënt zelf zich bij ons aanmelden. 
  • Zorgverzekeraars dwingen af dat verwijsbrieven exact volgens de regels zijn opgesteld. Een complete opsomming van de eisen die wettelijk aan een verwijsbrief worden gesteld, vind je op deze pagina.
  • Bij een heraanmelding na 35 dagen -, maar binnen 365 na afsluiten van de behandeling, voor behandeling van dezelfde primaire diagnose, is geen nieuwe verwijsbrief nodig. Zie eventueel ook deze uitleg van een beroepsvereniging.

 

Basis GGZ of Specialistische GGZ?
Het is de taak van de verwijzer om op de verwijsbrief aan te geven of de cliënt wordt verwezen voor Basis GGZ of voor Specialistische GGZ. Uiteraard is het mogelijk om hierover met mij te overleggen. 

 

Wachtlijst
Mijn wachtlijst is op deze website in te zien en wordt bij elke wijziging direct bijgewerkt.

Om de mensen op de wachtlijst niet nog langer te laten wachten, kan ik helaas niet ingaan op verzoeken om een bepaalde client voorrang te geven op de wachtlijst. Uiteraard is het wel mogelijk om een client aan te melden voor de wachtlijst, terwijl ondertussen elders overbrugging wordt gezocht.

 

Overleg
Ik sta verwijzers graag te woord voor overleg. Bijvoorbeeld over een mogelijke verwijzing of vakinhoudelijke vragen.